๐•๐ข๐œ๐ž ๐๐ซ๐ž๐ฌ๐ข๐๐ž๐ง๐ญ ๐ฌ๐œ๐ก๐ž๐ง๐ค๐ญ ๐”$ ๐Ÿ๐Ÿ“๐ŸŽ๐ŸŽ๐ŸŽ ๐š๐š๐ง ๐ฆ๐ž๐๐ข๐ฌ๐œ๐ก๐ž ๐ฌ๐ญ๐ฎ๐๐ž๐ง๐ญ๐ž๐ง ๐’๐ž๐ซ๐ฏ๐ข๐ž.

Vice- President Ronnie Brunswijk heeft uit eigen middelen een bedrag van U$ 15.000 aan de medische studenten in Serviรซ overgemaakt.

Het bedrag is bedoeld voor het aanschaffen van schoolboeken voor de studenten. De VP heeft deze donatie gedaan nadat hij een kennismakingsontmoeting had met de studenten via de online platform Zoom.

De overheid had beloofd de studenten ook dit jaar financieel te ondersteunen met onder meer inschrijfgeld en lesmateriaal. Echter kan vanwege de precaire financiรซle situatie de overheid de studenten niet tegemoet komen.
Svensen Benny, Dimijee Apai en Siviano Alfons zijn 3 van de studenten die in Serviรซ studeren en hebben namens de groep de zoom meeting met de VP bijgewoond. Svensen Benny zegt heel trots te zijn op zichzelf vooral omdat hij uit het binnenland komt. Hij zegt dat zijn studie succesvol verloopt. De studie wordt niet in het Engels verzorgd maar in het Servisch. De studenten moesten daarom allemaal een taaltoets doen, welke zij succesvol hebben doorlopen. Het begin was zwaar zegt Siviano Alfons, maar zij hebben het overbrugd en zijn inmiddels ingeburgerd.

VP Brunswijk is trots op de studenten die al 18 maanden in het buitenland zitten. Hij is ervan overtuigd dat alle studenten een doel voor ogen hebben en zich daarom zullen inzetten. Hij ziet graag dat alle studenten na afronding van hun studie terug komen naar Suriname en hun krachten aan ons land leveren.

De bewindsman is blij met het gesprek en benadrukte dat er meer van deze meetings moeten volgen voor evaluatie en voor mogelijke ondersteuning vanuit de overheid. De VP hoopt op een goede samenwerking en verstandhouding met de studenten. De VP heeft het bedrag op woensdag 16 september overgemaakt naar Serviรซ ten behoeve van de Surinaamse medische studenten aldaar meldt het Directoraat Volkscommunicatie.