Ondernemerschap in de goud sector

Ondernemercshap is aanpakken. Investeringen in deze sector hebben voor werkgelegenheid gezorgd.

De concessies voor hout- en goudwinning zijn te danken aan het akkoord, dat president Ronald Venentiaan na afloop van de Binnelandse oorlog (1986-1992) heeft getekend. De verschillende concessies werrden gegegven, zodat ik zelf mee kon helpen om de binnenlanden te ontwikkelen. Het ging voornamelijk om werkgelegenheid creeren in de hout en goud industrie.

De concessies werden door achtereenvolgende regeringen in stand gehouden. Deze branches zijn arbeids intensief ne kunnen veel geld opleveren als je bereid bent om hard te werken.

Ondernemen vereist doorzettingsvermogen, daadkracht en visie. Wanneer anderen slapen werken wij door. Als directeur ben ik er helemaal niet vies voor om de handen uit de mouwen te steken. Ik vraag niets van mijn werknemers, dat ik niet al zelf gedaan heb of durf uit te voeren.

Deze bedrijvigheid draagt bij aan de staatskas omdat we jaarlijks belasting afdragen en bij aan de financiƫle ontwikkeling van Surinaamse ingezetenen, omdat wij deze in staat stellen financieel onafhankelijk te worden.