Voorzitter Voetbal Club Intermoengo Tapoe

Intermoego Tapoe is al 8 keer landskampioen van Suriname geworden.

Wij hebben elk jaar gewonnen vanaf 2006 tot 2016, met uitzondering van het 2007-2008 seizoen. Dit maakt ons de succesvolste voetbalclub van Suriname van de afgelopen tien jaar. Wij steken veel geld en moeite in de club, maar kunnen bijna geen Concacaf-voetbal spelen omdat de stadions niet aan de FIFA-voorwaarden voldoen.

Ik ben altijd een voetballiefhebber geweest. Als kind al. Ik voetbalde altijd. Voor de Binnenlandse Oorlog hadden we hier Real Moengotapoe maar tijdens de oorlog is bijna iedereen naar Frans-Guyana gevlucht. Van de club was niks over. Na de vredesbesprekingen van 1992 heb ik de club weer opgericht. Mensen hebben hier niet veel, maar voetbal hebben ze nodig.

SV Notch kan in zekere zin worden beschouwd als mijn club. De vereniging wordt bestuurd Joel ‘Bordeaux’ Martinus. Als clubeigenaar en voetballer heb ik nog altijd baat bij mijn verleden als leider van het Junglecommando: “Als je in het leger zit moet je gedisciplineerd zijn en dat probeer ik de jongens mee te geven. Discipline naast en op het veld. Af en toe geef ik keiharde trainingen en dan zeggen de jongens: ‘Het lijkt wel alsof we in het leger zitten, voorzitter.’ Maar het is nodig. Soms vragen ze erom dat ik een training ga geven. Het stimuleert ze.”

In 2007, 2010, 2011, 2012, 2013, 2017 hebben wij de presidents cup gewonnen. IMT heeft 9 keer deelgenomen aan het CFU Clubkampioenschap, voor het laatst in 2017 toen ze werden uitgeschakeld in de eerste ronde en als tweede in hun groep eindigde.