Vicepresident dekt kosten voor zes maanden oude baby met open hart

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft op dinsdag 20 oktober een financiële bijdrage van USD 1.700 gegeven aan Naomie Doekoe. Deze donatie is bedoeld om bij te dragen aan het dekken van de kosten voor de medische behandeling van haar zes maanden oude zieke baby. Moeder en baby zullen op 20 november van Suriname vertrekken naar Columbia voor verdere medische behandeling.

Baby Doekoe werd geboren met een open hart. Na verscheidene onderzoekingen door Surinaamse artsen is geconstateerd dat het kindje naar Columbia moet voor verdere medische behandeling. De moeder kreeg de mededeling een week terug. Ook zou zij alle kosten zelf moeten dekken. Hieronder vallen de kosten voor vliegtickets, airport- en immigratie kosten, handgeld, en aangepaste kleding voor moeder en baby.

Gezien mevrouw Doekoe niet in staat is het bedrag zelf op te hoesten heeft zij de vp benaderd voor zijn ondersteuning. Brunswijk staat erom bekend regelmatig sociale projecten te ondersteunen. Zeker projecten die te maken hebben met de gezondheid zorg van jonge kinderen.

Moeder Doekoe is de vp zeer erkentelijk voor de ondersteuning en zegt dat dit een hele grote hulp is. Zij doet er alles aan om de resterende financiële middelen binnen te halen. Dit zodat zij samen met haar baby op 20 november kan vertrekken naar Columbia voor de hartoperatie.